Hvad søger du?

Mine 3 yndlings dokumentarerBloggen er stille, men med god grund! Jeg har nemlig fået ideen til et projekt, hvilket optager det meste af min tilgængelige tid og tanker – er endda begyndt at drømme om det også :b Grundstenene til det, har egentlig ligget foran næsen på mig længe, men det var først i sidste uge, at jeg fik kodet brudstykkerne sammen til et sammenhængene projekt. Kender i det, når tingene bare går op i en højere enhed, og man tænker: DER VAR DEN! 😀

Nå, det var bare lige en lille opdatering på min stilhed, for i anledningen af den forlængede weekend, vil jeg dele mine 3 yndlings dokumentarer. Jeg elsker en god film eller serie, men jeg vil allerhelst se en lærerig eller spændende dokumentar, og har igennem tiden slug utrolig mange 😉

1. Minimalism: A Documentary About the Important Things
Dette er ultimativ min #1 yndlings dokumentar og den har været med til at ændre rigtig meget i mit liv og min generelle tankegang. Filmen er lavet af Joshua og Ryan, som står bag den populære blog The Minimalists og egentlig synes jeg den handler om meget mere end bare begrebet ‘minimalisme’. Den kommer rundt om mange aspekter og sætter gang i en masse tanker omkring vores moderne levevis. I kender den højst sandsynligt og har måske allerede set den, hvis ikke, kan jeg kun anbefalde den – også selvom man ikke synes om minimalisme Jeg har nok mere eller mindre altid været en ‘minimalist’, men denne film fik mig til at tænke lidt dybere og selvom det lyder kliché-agtigt, så har den været med til at skabe mere livsglæde i mit liv.

  2. Cowspiracy: The Sustainability Secret
  Som jeg tidligere har nævnt, brugte jeg en weekend sidste år i marts, på at se en masse dokumentarer om sundhed. Cowspiracy var den første og den gjorde et rigtig stort indtryk på mig. Filmen handler ikke kun om mad og sundhed, den kommer også ind på emner som bæredygtighed, lobbyisme, forbrug, medier, politik osv. Det synes jeg er MEGA spændende og selvom jeg tager alt hvad jeg ser og hører med et gran salt, så er jeg 100 % sikker på at der foregår ting bag kulisserne, som vi ikke ‘må’ vide. Nogen vil måske mene det er for langt ude, men jeg kan godt lide at være oplyst – så kan jeg altid selv bestemme hvad jeg vil tro og mene bagefter 😉

   3. Sustainable
   Endnu en dokumentar om fødevarer og bæredygtighed, men i forhold til de mange ‘anklagende’ film om emnet, så er denne dejlig positiv og livsbekræftende. Da jeg havde set den var jeg helt glad og forhåbningsfuld, for det er lige sådan jeg håber fremtiden bliver – vi skal back to basic og vide hvor vores fødevarer kommer frem og allerhelst hvem der har dyrket dem Kort fortalt handler filmen om landbrug, menneskerne der arbejder i det og hvad der skal gøres for at landbruget kan overleve på en bæredygtig måde.

    Alle dokumentarerne kan ses på bl.a. Netflix. Cowspiracy kan også ses gratis på Youtube her. Hvis i kan anbefale nogle dokumentarer, så sig endelig til 🙂 Hav en skøn onsdag!

    Skriv en kommentar

    Din e-mail vil ikke blive offentliggjort. Felter med * skal udfyldes.